A Neglected 1950s Beach House in Portugal Undergoes a Major Renovation

A Neglected 1950s Beach House in Portugal Undergoes a Major Renovation


Casa da Marginal is a 1950s home in Esposende, Portugal that underwent a major renovation by Pedro Ferreira Architecture Studio (PFArchStudio) after being neglected for more than 20 years. The house was originally designed by Portuguese architect Viana de Lima and is part of 8 semi-detached summer houses. In renovating the house, PFArchStudio also made sure to respect the building’s history while designing a house that had a strong relationship with its surroundings.

The ground floor houses all the social spaces, including a guest room, while the first floor houses only the main suite. Both floors of the home needed an expansion due to the home’s small size. Because of the home’s east-west orientation, PFArchStudio increased the original windows of the home to allow for beautiful expansive views of the Cávado River and its encounter with the Atlantic Ocean.

Since the home was designed as a vacation home, all the social spaces, including the kitchen, living/dining room, bathroom and guest room, flow into one another, without the need for corridors or antechambers.

Before:

Photos by Joao Morgado.



Source link

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular