Churchtown // Scullion Architects – Architizer Journal

Churchtown // Scullion Architects – Architizer Journal


 

Text description provided by the architects.

On this extension to a 1930s house, the existing kitchen was located in a utilitarian dark corner of the original ground floor. Our objective was to reposition the kitchen in a manner that reflected its centrality to family life.Previously, the entrance hallway was cluttered. We enhanced the space by lining the walls with wainscoting and extending through an oak lined lobby, concealing a bar.

In the view ahead, terrazzo steps lead to a generous dining room. The view to the garden overlooks a circular dining area wrapped with curved glass. High clerestory windows bring sunlight in until afternoon, and open to exhaust warm air in summer. Inside new oak joinery conceals the appliances, pantry and utility door, while white terrazzo forms work surfaces and protective wall linings. In re-planning the home, the kitchen is now at the heart of family life whilst the original house is renewed and given space to breathe and be valued..

Churchtown Gallery



Source link

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular