edition office anchors black concrete residence to verdant australian hilltop

edition office anchors black concrete residence to verdant australian hilltop


settling at a hilltop within the byron bay hinterland, australia, the ‘federal house‘ by melbourne-based studio edition office emerges as a black concrete mass accentuated by strategically positioned apertures and linear timber batten screens. the structure anchored securely to the ground and wraps around a central cloister garden, encouraging occupants to form a close connection with the lush natural surroundings. 

edition office anchors black concrete residence with strategic apertures to australian hilltop
all images by benjamin hosking

 

 

there are two main living areas housed inside the dark concrete volume, while the central fern garden serves as an intermediate space between them. all the rooms, as well as the inner cloister courtyard, are wrapped by an open-air hall and lay sheltered from the sun behind a screen of deep, rough sawn timber battens. within this mass and under the living spaces, edition office has installed the swimming pool, which opens to its own north-facing opening.

edition office anchors black concrete residence with strategic apertures to australian hilltop

 

 

the principal bedroom of the residence extends out over a shaped black concrete mass, while the void below offers a glimpse into the swimming pool, extending under the entire depth of the home. edition office has enveloped all bedroom areas a warm timber shell, transitioning into immersive textured black stone bathrooms, with each framing its own connection to the natural setting outside.

edition office anchors black concrete residence with strategic apertures to australian hilltop

edition office anchors black concrete residence with strategic apertures to australian hilltop





Source link

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular