HAGE // FH2L Arquitectos – Architizer Journal

HAGE // FH2L Arquitectos – Architizer Journal


 

Text description provided by the architects.

The determining elements for the design have been the dialogue between the natural terrain of the plot with its views. Simple lines and clear volumes, natural lighting and horizontal features combine harmoniously. The access to the house is from the highest point of the plot and then following the outer slope of the land we cross the first garden through large stone platforms, which lead us directly to the access of the main volume.

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

The foyer reveals an interior patio that organizes the uses of the house, clearly dividing the day program: living room, dining room, kitchen and service area, and the night program with the bedrooms. The day area has a spacious terrace with large windows where there is a gradual and fluid transition towards the garden and the pool, which is located at the lower level of the plot, thus providing a feeling of protection and privacy through the natural environment of the terrain.

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

The most intimate program – the night area – oriented to the east, is made up of bedrooms, allowing maximum privacy. Under this wing of bedrooms is the cellar room. Photograpy: Amores Pictures — El diálogo con el terreno natural de la parcela, así como sus vistas han sido elementos determinantes para su diseño.

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

Líneas sencillas y volúmenes claros, iluminación natural y líneas horizontales se combinan armónicamente. El acceso a la vivienda se realiza desde la cota más elevada de la parcela, siguiendo la pendiente exterior del terreno atravesamos un primer jardín a través de unas grandes plataformas de piedra, las cuales nos dirigen directamente al acceso del volumen principal.

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

El vestíbulo descubre un patio interior que organiza los usos de la vivienda, espacio vital en la distribución, dividiendo claramente el programa de día: salón, comedor, cocina y área de servicio, y el programa de noche con los dormitorios. La zona de día dispone de una gran terraza con grandes ventanales donde se produce una transición gradual y fluida hacia el jardín y la piscina, esta se encuentra ubicada en la cota inferior de la parcela, proporcionando de esta manera una sensación de protección y privacidad a través del entorno natural del terreno.

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

El programa más íntimo -zona de noche- se encuentra orientado al este, conformado por los dormitorios, permitiendo tener máxima privacidad. Bajo este ala de dormitorios se encuentra la sala de bodega..

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

© FH2L Arquitectos

HAGE Gallery



Source link

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular