perforated metal screens wrap 10 design’s wide horizon clubhouse’s façade

perforated metal screens wrap 10 design’s wide horizon clubhouse’s façade


10 design has completed the new wide horizon clubhouse, a building that sits proudly on the top of a hill like a sculpture with its lower levels cascading down the hillside in chongqing, china. the design is inspired by the natural mountains and lush topography of the immediate chongqing context and blends perfectly with the surrounding. barry shapiro, asia managing partner said  ‘the new clubhouse has become not only a new symbol of a wider development but also a new icon in chongqing.’

10 design has completed the new wide horizon clubhouse in chongqing china 1
all images courtesy of 10 design

 

 

the clubhouse by 10 design, is a circa 9,000 sqm building spread across 5 floors, located on a steeply sloped hillside adjacent to the main entrance of a new residential development. the clubhouse will act as the main gateway into the new development and was designed as a dynamic pairing with a future office tower adjacent to the site. the clubhouse is organized around a multi-story grand atrium that opens up towards the residential scheme and is designed to host community events and social gatherings.

10 design has completed the new wide horizon clubhouse in chongqing china 2

 

 

this large light-filled atrium links all main functions together and serves as a reception and exhibition hall. the lower levels provide leisure and wellness amenities including an indoor pool, gym, and children’s play areas. all spaces have a direct connection to external terraces to provide views and access to the surrounding landscape. the exterior of the main building is designed with unique forms and materials.

10 design has completed the new wide horizon clubhouse in chongqing china 3

 

 

sitting on top of the hill, the three-story glass volume is wrapped with a lightweight, screened façade. the screened façade is covered with angled and perforated metal plates to capture and reflect light, creating a sense of wave-like movement. these plates are attached to the main structure through a lightweight steel skeletal framework that helps frame views and balances a sense of openness versus privacy.

10 design has completed the new wide horizon clubhouse in chongqing china 4

 

 

underneath the main sculptural metal and glass volume, a series of solid aluminum terraces step down the hillside to create a strong base for the main volume. these terraces are designed to ground the building and create a strong relationship to the natural landscape. the terraces also allow the interior spaces within to open up towards the amazing views of the surrounding river valley.

perforated metal screens wrap 10 design’s wide horizon clubhouse’s façade

perforated metal screens wrap 10 design’s wide horizon clubhouse’s façade

perforated metal screens wrap 10 design’s wide horizon clubhouse’s façade

 

 

project info:

 

name: wide horizon clubhouse

architectural firm: 10 design

architectural team: frisly colop morales, rita pang, hallen deng, gwilym jones, yueyue chen, luke o’callaghan, suhan na, murphy ho

location: chongqing, china

area: 4,013 sqm (4,3195.57 sqft)

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: yasmina karam | designboom



Source link

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular